PAARDEN COACHING

WAAROM COACHING MET PAARDENPaarden zijn van nature meesters in lichaamstaal. Dit komt doordat paarden vluchtdieren zijn; een paard zal een situatie snel moeten kunnen inschatten om te overleven. Het zijn zeer sociale en sensitieve dieren. Ze leven in een kudde met ieder een duidelijke positie  en rol in de hiërarchie. Door lichaamssignalen geven ze aan elkaar door of ze elkaar accepteren of dat er gevaar kan zijn.


Hierdoor zijn ze dus zeer geschikt in het herkennen van non verbaal gedrag, en onze communicatie bestaat voor 80% uit non verbaal gedrag.

Dat is ook de reden dat paarden ons zo goed kunnen ‘lezen’. Paarden zijn uiterst sensitief en geschikt voor verschillende therapie vormen.


Paarden leven in het hier en nu. Zij zijn gevoelig en reageren onmiddellijk, dit zorgt voor directe en eerlijke feedback waardoor de mens gedwongen wordt tot zelfreflectie. De paarden spiegelen de innerlijke gesteldheid van een persoon waar ze op dat moment mee samen zijn.  Zonder een oordeel of een  mening, geven paarden directe en eerlijke feedback.

In de coaching maken we hier gebruik van. Wanneer een paard twijfel ondervindt tussen wie je echt bent en hoe je je voordoet, zal het paard dat direct laten merken. Ik zal u, als coach, door dit proces heen begeleiden.

Coachen met paarden is een intense en bijzonder unieke ervaring. Het zorgt voor directe bewustwording en dat wat je ervaart kun je direct gebruiken in het dagelijks leven.


De sessies vinden naast het paard plaats, niet op het paard.Tijdens de coach sessie loopt het paard vrij rond in de ring. Ik heb tijdens mijn opleiding geleerd dat het paard zelf de vrije keuze moet hebben tijdens het coach proces. Dit houdt dus in dat er niet wordt gewerkt met grondwerk of dat het paard aan een halstertouw wordt mee genomen. Verdere uitleg zult u voor het begin van de sessies krijgen. U kunt er van uit gaan dat er zorg wordt gedragen voor een veilige omgeving voor mens en paard.


VOOR WIE IS PAARDENCOACHING EN TRAINING GESCHIKT?


Eigenlijk voor iedereen die zich op een bepaalde manier geblokkeerd voelt in zijn/ haar leven. Dit kan bijvoorbeeld zichtbaar worden door privé gebeurtenissen, een burnout, of gebeurtenissen in zijn/haar jeugd. Verder is mijn paardencoaching ook uitermate geschikt voor personen waarbij sprake is van een gedragsproblematiek of beperking op psych-sociaal vlak. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

 

- ADHD

- Oppositioneel gedragsstoornis

- Lichte vormen van autisme

- Angststoornis

- Depressie / Burnout

- Hechtingsproblematieken

- Loverboy problematieken

 

Mocht tijdens of na de intake blijken dat  paardencoaching (op dat moment) niet de meest geschikte ondersteuning is, dan zal ik samen met u zoeken naar ander passende hulp.


Copyright © All Rights Reserved